Begeleiding

Wij prijzen ons gelukkig dat een drietal professionals ons begeleiden gedurende de schildersessies in het atelier.

Het plezier dat we beleven om op eigen wijze met de schilderkunst bezig te zijn, krijgt nog een extra dimensie, omdat je daarin deskundige ondersteuning krijgt in de ruimste zin van het woord. Materiaalkennis, inzicht in compositie of kleur en ook zo af en toe een zetje in de goede richting, als je ’t even niet meer ziet zitten….., zonder dat je in een bepaalde stijl of opvatting wordt gedreven.

Hieronder een beknopte kennismaking met:

Maarten Keijzer

Maarten Keijzer is beeldend kunstenaar en vakdocent beeldende vorming. Informatie over zijn werk is te vinden op zijn website www.maartenkeijzer.net . Maarten heeft veel ervaring met het begeleiden van mensen die zich willen verbeteren in het schilderen en tekenen. Als coach begeleidt hij hen bij hun creatieve processen. Centraal staat hierbij het idee of de onderzoeksvraag van degene die hij coacht. Samen wordt gekeken naar welke mogelijkheden er zijn voor goede oplossingen. Afbeeldingen uit kunstboeken en foto’s van recente exposities zorgen daarbij steeds voor nieuwe input en inspiratie.

Anneke Slagboom

Anneke Slagboom (1962) www.annekeslagboom.nl volgde de opleidingen tot docente textiele werkvormen in Rotterdam en moderne schilderkunst aan de Koninklijke Academie van Schone Kunsten te Antwerpen. Zij schildert met acryl in combinatie met andere technieken en werkt graag met een experimentele twist. Het toepassen van textiele werkvormen is een uitdaging en geven een mooie mix met verf en doek. In het werk vind je tegenstellingen zoals stoer, grof en grauw tegenover zacht, klein en teer. Het dagelijkse leven en de natuur zijn een eindeloze inspiratiebron.

Jonathan Adelmund

Jonathan Adelmund begeleidt naast Maarten Keijzer de donderdaggroepen, eens in de twee weken. Jonathan is een half autodidact kunstenaar. Hij heeft een opleiding gevolgd voor schilder en etaleur en heeft zich daarbij verdiept in speciale technieken zoals het ontwerpen en uitvoeren van reclame en decoratief schilderwerk en daarbij behorende technieken. Hij is ook werkzaam geweest als reclame schilder, decorateur en grafisch ontwerper. Hierna heeft hij zich verdiept in de schilderkunst. Aanvankelijk maakte hij vooral abstract werk, maar daarna is hij meer naar de natuur gaan schilderen, met oog voor de spanning die abstracte begrippen teweegbrengen in een compositie.
Naast exposeren, wat hij het liefst doet in openbare ruimtes, zoals bibliotheken, cafés of restaurants geeft hij les. In het begin in een buurthuis en daarna op de Oranje Boomstraat bij de schilderclub Rotterdam. Het is zijn intentie om vanuit die ervaring leden verder te helpen met hun persoonlijke werk. 

Reacties zijn gesloten.