Begeleiding

Wij prijzen ons gelukkig dat een drietal professionals ons begeleiden gedurende de schildersessies op het atelier.

Het plezier dat we beleven om op je eigen wijze met de schilderkunst bezig te zijn, krijgt nog een extra dimensie, omdat je daarin deskundige ondersteuning krijgt in de ruimste zin van het woord. Materiaalkennis, inzicht in compositie of kleur en ook zo af en toe een zetje in de goede richting, als je ’t even niet meer ziet zitten….., zonder dat je in een bepaalde stijl of opvatting wordt gedreven.

Hieronder een beknopte kennismaking met:

Marjolein Speelman

Marjolein Speelman heeft haar opleiding gevolgd aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam.

Aanvankelijk koos ze voor textiele werkvormen, maar later is zij zich gaan richten op tekenen en schilderen.

Marjolein Speelman laat haar schilderijen ontstaan uit het experiment. Ze begint met een gebaar in verf op doek of papier. Al doende komen gevoelens los. Uit vlekken en spatten ontstaat een beeld. Ze is niet dwingend op zoek naar een onderwerp maar laat zich leiden door het ontstaansproces.

Het hoofd is leeg en de hand met de kwast  gaat bijna een eigen leven leiden.

Rinkje van Wichem

Ooit begon Rinkje Wal van Wichem aan een opleiding creatieve therapie en uiteindelijk is zij afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, richting illustratie. Zij werkt als freelance illustrator en maakt (wand)schilderingen in opdracht. Ook maakt Rinkje vrij werk dat wordt geëxposeerd in haar galerie ‘Het Gouden Rondje’. Zij werkt graag met verschillende grafische technieken, acrylverf of gekleurde inkt. Haar werk is kleurrijk met krachtige beelden en heeft een illustratief karakter. Mensen en dieren staan centraal in een ongecompliceerde achtergrondwereld. Zij probeert te bereiken met haar werk dat je even alles om je heen kunt vergeten en kan wegdromen in het beeld. Toch heeft vooral ook het illustratieve werk een dubbele bodem.

Maarten Keijzer

Maarten Keijzer is beeldend kunstenaar en vakdocent beeldende vorming. Informatie over zijn werk is te vinden op zijn website www.maartenkeijzer.net . Maarten heeft veel ervaring met het begeleiden van mensen die zich willen verbeteren in het schilderen en tekenen. Als coach begeleid hij hen bij hun creatieve processen. Centraal staat daarbij het idee of de onderzoeksvraag van degene die hij coacht. Samen wordt gekeken naar welke mogelijkheden er zijn voor goede oplossingen. Afbeeldingen uit kunstboeken en foto’s van recente exposities zorgen daarbij steeds voor nieuwe input en inspiratie.

 

 

Reacties zijn gesloten.