Activiteiten

Chabotgroep 25 jaar

In 2018 bestond ons gezelschap 25 jaar (zie Geschiedenis) en ter gelegenheid hiervan heeft Monique Stadhouders-Chabot (dochter van Wim Chabot en nicht van Henk Chabot) op 27 maart 2018 in het Nieuwe Instituut,  een boeiende lezing gehouden over het leven en werken van de gebroeders Chabot. Na een gezamenlijke lunch zijn we vervolgens naar het Chabotmuseum gewandeld voor de tentoonstelling Henk Chabot en Adriaan van der Plas.

Henk Chabot (1894-1949) en Adriaan van der Plas (1899-1974) waren studiegenoten en goede vrienden. Samen volgden ze de internationale ontwikkelingen in de kunst en maakten ze reizen. Deze dubbeltentoonstelling geeft een beeld van hun vriendschap in schilderijen, beelden, tekeningen en grafiek. 

Exposeren

Hoewel wij ons werk vooral voor onszelf maken en het – bescheiden als wij zijn – zelden aan ‘den volke’ tonen, hebben we afgesproken om dat in ieder geval in ons thuishonk waar we onze werken maken, wel te doen. Zo kunnen we elkaar inspireren. Dus ook de leden die op andere dagen/tijden bezig zijn in ons atelier.

Iedere groep heeft steeds drie maanden de beschikking over de wanden van het atelier, waar iedere kunstenaar haar/zijn werken kan tonen met de mogelijkheid deze ook tussentijds te wisselen.

Wij verwachten dat het aan elkaar tonen van het resultaat van onze kunstzinnige inspanningen, zo niet uitspattingen, een bijdrage zal leveren aan de saamhorigheid en het plezier dat we beleven aan onze Chabotgroep.

Reacties zijn gesloten.