Activiteiten

Chabotgroep 25 jaar

In 2018 bestond ons gezelschap 25 jaar (zie Geschiedenis) en ter gelegenheid daarvan heeft Monique Stadhouders-Chabot (dochter van Wim Chabot en nicht van Henk Chabot) op 27 maart 2018 in het Nieuwe Instituut, voor ons een boeiende lezing gehouden over leven en werken van de gebroeders Chabot. Na een gezamenlijke lunch zijn we vervolgens naar het Chabotmuseum gewandeld voor de tentoonstelling Henk Chabot en Adriaan van der Plas.

Henk Chabot (1894-1949) en Adriaan van der Plas (1899-1974) waren studiegenoten en goede vrienden. Samen volgden ze de internationale ontwikkelingen in de kunst en maakten ze reizen. Deze dubbeltentoonstelling geeft een beeld van hun vriendschap in schilderijen, beelden, tekeningen en grafiek. 

Exposeren

Hoewel wij ons werk natuurlijk vooral voor onszelf maken en het – bescheiden als wij zijn – zelden of nooit aan den volke tonen, hebben we tijdens onze jaarvergadering afgesproken om dat in ieder geval in ons thuishonk, ons dierbare atelier, in den vervolge wel te gaan doen.

Daarom krijgt iedere groep voor steeds drie maanden, de beschikking over de wanden van het atelier, waar iedere kunstenaar minimaal twee werken toont, naar eigen keuze, met de mogelijkheid tussentijds te wisselen.

Wij verwachten dat het aan elkaar tonen van het resultaat van onze kunstzinnige inspanningen, zo niet uitspattingen, een bijdrage zal leveren aan de saamhorigheid en het plezier dat we beleven aan onze Chabotgroep.

 

 

Reacties zijn gesloten.